Witaj, Odwiedzający!
Prosimy Zarejestruj się, lub Zaloguj
aby korzystać w pełni z naszego forum!
  • Nie pamiętam hasła
  • Rejestracja

  • Darmowy vip dla kobiet Sprawdź
    TOP 5 w rankingu Sprawdź
    Kup Range VIP Sprawdź
    [FFA]Ciemna Strona
    145.239.25.236:27015
    [DD2]Ciemna Strona
    54.38.202.0:27015
    [Zombie Mod] Ciemna Strona
    51.83.215.39:27015
    [MIXY/SPARY] Ciemna Strona
    145.239.239.243:27015
    [4MAPS][PL-TR128-SKINY]
    145.239.237.70:27190
    Ciemna Strona TS3
    51.75.43.30:10002
    ✔✔✔✔ WAŻNY KOMUNIKAT ✔✔✔✔
    Kliknij w obrazek i oddaj głos na nasz serwer, zapewniając mu natychmiastowe punkty! Każdy głos sie liczy.


    dawidowskidawidowskiLekcje Gotowania

    Ocena wątku:
    • 0 głosów - średnia: 0
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    #1
    Witam , w związku z epidemią która u nas panuje wiele szkół zostało zamkniętych , w związku z czym uczniowie czy studenci mają lekcję online . Dlatego ja chciałbym rozpocząć zajęcia o tematyce kulinarnej , po prostu chce się zająć czymś co potrafię oraz rozumie . W dzisiejszych czasach to kobiety stają przed garami , rzadko się bywa żeby facet gotował .
    Czasami jest tak że nie mamy pomysłu co zrobić na obiad i kumuluję się w głowie dużo myśli , to już było ? to też ? . I dlatego coraz częściej bierzemy gotowce ze sklepu w postaci słoików czy dań gotowych . Ale tego po prostu nie widzimy , z czego produkt jest zrobiony , ile chemi zostało dodanej aby zachować smak ( a wartości odżywczych brak ) . Ja lubię w kuchni dominować smaki wymyślać różne kombinację , smakowe .

    A dzisiejszym tematem będzie : Jak przyrządzić pyszną zupę Grochową .
    Jest przy tym trochę roboty , ale zacznę od początku .

    Aby nasza zupa miała smak na noc moczymy groch aby zmiękł .
    Następnego dnia przechodzimy do dalszej obróbki .

    Na kuchni wstawiamy garnek z wodą w której moczył się groch .
    Gotujemy go do postaci kiedy będzie prawie miękki ..

    W tym czasie w drugim garnku gotuję klarowny rosół na takim mięsie jaki mamy pod ręką , ja gotuje z drobiu oraz z wieprzowiny . Mięso zalewam zimną wodą i gotuje około 60 minut do momentu kiedy mięso odda szumki . Dlatego prze sito i gazę przelewam rosół do drugiego garnka , aby nie było żadnych szumowin , dodaje 5 ziarenek ziela angielskiego , 3 liście laurowe oraz 5 - 6 ziarenek soli . Następnie w grubą kostkę kroje : 3 marchewki , 3 pietruszki , 5 dużych ziemniaków , pół dużego selera oraz 1 por do smaku . Kiedy warzywa będą już miękie dodaj to wszytko do garnka w której gotował się groch , gotuje jeszcze z 5 minut aby wszystkie smaki się przegryzły , ja dodaje jeszcze pół łyżeczki majeranku ( jak kto woli )

    Jest to praco chłonę zajęcie ale efekt smakowy odbiera mowę .

    Pamiętajcie jeszcze o tym żeby nie dodawać tych erroryzantów smakowych w postaci kostki rosołowe czy ziarenka smaku , bo to jest największy chłam i gówno jakie można dostać na rynku , i zastanówcie się ile jest w tym chemi , jedna wielka bomba do polepszaczy smaku .
    Odpowiedz
    #2
    Dodam ze jak komus sie nie chce to robic wystarczy gotowe w słoiku kupic Big Grin
    Odpowiedz
    #3
    zupka ze słoika a zupa gotowana przez będzie się różnić smakiem Big Grin
    Odpowiedz
    #4
    Ja z pizzeri frytk8 se prawie codzien zamawiam

    Polecam wejść Wink , jeżeli szukasz dobrych pluginów do CS:GO/CS:S

    http://sourcemod.cba.pl/
    Odpowiedz


    Użytkownicy przeglądający ten wątek:

    1 gości
    Skocz do:

    Menu